ادبیات،شعر،عرفان ،زبان فارسی

ادبیات وزبان فارسی وگویشهای ایرانی باید زنده بمانند ،چون بالندگی هرکشوری به زبان آن کشور وابستگی دارد. حفظ زبان حفظ هویت ملی است.

ادبیات،شعر،عرفان ،زبان فارسی

ادبیات وزبان فارسی وگویشهای ایرانی باید زنده بمانند ،چون بالندگی هرکشوری به زبان آن کشور وابستگی دارد. حفظ زبان حفظ هویت ملی است.

صاحب این وبلاگ دکتراحمدرضانظری چروده عضوهیات علمی دانشگاه آزاد بادرجه استادیاری دررشته زبان وادبیات فارسی هستم.

آخرین نظرات


نوش آفرین انصاری

کانال انجمن ترویج زبان و ادب فارسی, [۲۰.۰۹.۱۷ ۱۶:۵۶]
[ Photo ]
30 شهریور ماه زادروز نوش آفرین انصاری (تولد 1318، هندوستان) کتابدار  ...http://t.me/anjomanetarvijefarsi

کانال انجمن ترویج زبان و ادب فارسی, [۲۰.۰۹.۱۷ ۱۶:۵۸]
نوش آفرین انصاری در سال ۱۳۱۸ در شهر سیملا در هندوستان به دنیا آمد. پدرش کارمند وزارت امور خارجه و مادرش دانش آموخته رشته آموزش پیش ازدبستان بود.
او دوران کودکی و نوجوانی خود را به سبب پیشه پدر در کشورها و شهرهای گوناگون گذراند. نوش آفرین انصاری که دانش آموخته کتابداری است در سال ۱۳۴۲ برای جمعی از پایه گذاران شورای کتاب کودک، از جمله توران میرهادی، در مدرسه روش نوکارگاه کتابداری برگزارکرد و از همین هنگام سرنوشت او با توران میرهادی و شورای کتاب کودک گره خورد.
انصاری تحصیل در رشته کتابداری را تا مقطع کارشناسی در مدرسه عالی کتابداری ژنو و مقطع کارشناسی ارشد را در دانشگاه مک گیل کانادا ادامه داده است.
از نوش آفرین انصاری تاکنون کتاب‌ها و مقاله‌های تالیفی و ترجمه‌های بسیاری به ویژه در زمینه کتابداری و کتابخانه‌های کودکان و بزرگسالان منتشر شده است
از کتاب‌های او که اکنون دبیر شورای کتاب کودک است می‌توان به "تشکیل کتابخانه در روستا"، "مجموعه مقالات درباره کتاب و کتابداری" و ترجمه "مدخل تاریخ شرق اسلامی" اشاره کرد.http://t.me/anjomanetarvijefarsi 👆🏻👆🏻

کانال انجمن ترویج زبان و ادب فارسی, [۲۰.۰۹.۱۷ ۱۷:۰۱]
[ Photo ]
دکتر نوش آفرین انصاری همسر دکتر مهدی محقق (رئیس هیأت موسسه انجمن ترویج زبان و ادب فارسی) در یک قاب http://t.me


نوش‌آفرین انصاری

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
نوش‌آفرین انصاری
Noushafarin Ansari4.JPG
ژانویه ۲۰۰۷
زاده ۱۹۳۹
سیملا، هند
ملیت  ایران
دیگر نام‌ها نوشین انصاری
تحصیل دکتری در علوم کتابداری
شغل استاد دانشگاه، دبیر شورای کتاب کودک ایران
همسر(ها) مهدی محقق
والدین عبدالحسین مسعود انصاری
فاطمه مسعود انصاری

نوش‌آفرین انصاری استاد دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی ایرانی است.[۱] او که پدرش دیپلمات وزارت امور خارجه بود در پاییز ۱۳۱۸ در سیملا هندوستان زاده شد. تحصیل در رشته کتابداری را تا مقطع کارشناسی در مدرسه عالی کتابداری ژنو و مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه مک گیل کانادا ادامه داد و به ایران بازگشت.[۱]

انصاری دبیر شورای کتاب کودک است.[۱] او از اعضای هیئت علمی کتابداری دانشگاه تهران بوده و راه‌اندازی بخش فنی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران و ریاست کتابخانه دانشکده ادبیات دانشگاه تهران از فعالیت‌های اوست. انصاری در چندین دوره شرکت در ایفلا، شرکت در نمایشگاه دوسالانه تصویرگران براتیسلاو و چندین و چند نمایشگاه بین‌المللی دیگر شرکت کرده است. همسر وی مهدی محقق، رئیس هیئت مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران است و دو فرزند دارند.[۱]

محتویات

کتاب‌شناسی

  • «تأسیس کتابخانه‌ها در روستا»
  • «توسعه کتابخانه‌های عمومی»
  • «کتاب برای همه»
  • ترجمه «مدخل تاریخ اسلامی» اثر ژان سوواژ[۲] که به عنوان کتاب سال ایران برگزیده شد.[۱]

جوایز و تقدیرها

نوش آفرین انصاری

نوش آفرین انصاری
مشخصات
نام: 
نوش آفرین
نام خانوادگی: 
انصاری

نوش آفرین انصاری، استاد کتابداری، عضو هیئت مدیره و دبیر شورای کتاب کودک در سال ۱۳۱۸ در شهر سیملا در هندوستان در دامنه ی هیمالیا به دنیا آمد. پدرش –عبدالحسین مسعودانصاری- کارمند وزارت امور خارجه بود و در روسیه و فرانسه درس خوانده بود. مادرش نیز دانش آموخته ی رشته ی آموزش پیش از دبستان بود.

او دوران کودکی و نوجوانی خود را به سبب پیشه ی پدرش در کشورها و شهرهای گوناگون از جمله سوئد، افغانستان، هلند، بلژیک، پاکستان، شوروی، انگلستان، سوئیس، رشت، تهران، اصفهان، شیراز سپری کرد و دوره ی دبستان و دبیرستان و دانشگاه را در این کشورها و شهرها گذراند. دوره ی کودکی اش همزمان با ناآرامی های جنگ دوم جهانی بود. پدر نوش آفرین به خاطر پیشه اش و نیز دوران پر تنش جنگ، بیشتر وقت خود را بیرون از خانه می گذراند و مادرش نیز بخشی از روز را به فعالیت های اجتماعی می پرداخت. هر دو آن ها به آداب و سنت های ایرانی پایبند بودند و به پرورش و آموزش نوش آفرین، که اولین فرزندشان بود، بسیار اهمیت می دادند.

رفت و آمد شخصیت های نامدار سیاسی، فرهنگی و ادبی به خانه ی آن ها و نیز دیدار و بهره گیری از دانش و تجربه ی بزرگان کشورهایی که در آن ها زندگی می کرد، همچون راد کریشنان، نهرو، ایندیرا گاندی، یوری گاگارین، وزیر فرهنگ شوروی، محمد علی جمال زاده، سعید نفیسی، غلامرضا تختی و محمود نامجو، به او امکان داد تا به بینشی گسترده از جهان دست یابد و به دگرپذیری و انعطاف در برابر دشواری ها خو کند. خود او می گوید: "گوناگونی فرهنگ ها و باورها همیشه شگفت زده اش می کرد."

او در افغانستان و در مدرسه ای کاتولیکی در هلند، زبان فرانسه آموخت و در انگلستان زبان انگلیسی را که نخست برایش دشوار بود، در یک مدرسه ی دینی و از راه کتابخوانی با پدرش یاد گرفت. نوش آفرین با خواندن کتاب «شاهزاده خوشبخت» اسکار وایلد همراه پدرش، شیفته ی این کتاب شد و آموختن زبان انگلیسی را با علاقه و پیگیری بیشتری ادامه داد. در یکی از سفرهای خانواده به تهران با مهدی محقق، که به او زبان فارسی و عربی درس می داد، آشنا شد که بعدها به ازدواج آن دو انجامید. بعد از بازگشت به ایران در مجله ی «راهنمای کتاب» ایرج افشار به کار الفبایی کردن نامه ها و فرم های اشتراک پرداخت.

پس از بازگشت خانواده به مسکو، پدر و مادرش، نوش آفرین را برای خواندن رشته ی مترجمی همزمان به سوئیس فرستادند. اما او به جای این رشته، کتابداری خواند (سال ۱۳۳۸) و پس از سه سال، فوق دیپلم کتابداری گرفت. در همین زمان با دکتر کراوس، یکی از بزرگترین مجموعه داران کتاب جهان آشنا شد و با او در حراج های بزرگ کتاب شرکت کرد. مدتی هم در کتابخانه ی تخصصی یکی از چشم پزشکان شناخته شده ی سوئیس به کار پرداخت. در مسکو از شبکه ی کتابخانه های عمومی شوروی دیدار کرد. با این دیدار، ایده ی «کتاب برای همه» در ذهن انصاری شکل گرفت. پس از بازگشت دوباره ی خانواده به هند به سبب ماموریت جدید پدر، تصمیم گرفت به کار داوطلبانه ی کتابداری در کتابخانه ای عمومی در مرکز دهلی کهنه بپردازد. در همان آغاز ورود به هند با جواهر لعل نهرو دیدار کرد و او که خانواده ی انصاری را می شناخت، برایش یادداشتی نوشت که بتواند هر جا که می خواهد کار کند. او به کتابخانه ای که تصمیم گرفته بود در آن کار کند رفت، در بخش نابینایان آن کار کرد و با اتوبوس برای روستاهای پیرامون کتابخانه کتاب برد.

نوش آفرین انصاری پس از بازگشت به ایران، در سال ۱۳۴۲ برای جمعی از پایه گذاران شورای کتاب کودک، از جمله توران میرهادی، در مدرسه ی روش نو کارگاه کتابداری برگزارکرد و از همین هنگام سرنوشت او با توران میرهادی و شورای کتاب کودک گره خورد. در همین دوره بود که با همراهی عباس بنی آدم کتابخانه ی سیاری را به یک بیمارستان روانی می برد و در آنجا برای بیماران کتاب می خواند. پس از شکل گیری طرح کتابخانه در روستا، انصاری برای آَشنایی با وضعیت واقعی روستاها به بازدید روستاهای پیرامون تهران رفت و سپس دستورالعمل ایجاد کتابخانه های روستایی را نوشت که از نخستین نوشته های او به زبان فارسی است. او در سال ۱۳۴۳ راه اندازی بخش فنی کتابخانه ی مرکزی دانشگاه تهران را به عهده گرفت. از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۰، پس از بازگشت از کانادا و گرفتن مدرک کارشناسی ارشد کتابداری، به تدریس دو درس «آشنایی با کتابخانه و کتابداری» و «مرجع» پرداخت و پس از تشکیل گروه کتابداری در دانشگاه تهران مدیریت این گروه به او واگذار شد.

به گفته ی توران میر هادی: «کار سترگ فرهنگنامه کودکان و نوجوانان با گروه بزرگ نویسندگان و ویراستاران و همکاران گوناگون در زمینه های متن و تصویر، تنظیم، یافتن منابع و حرکت سازنده، با راهنمایی های روز به روز و مراقبت دائمی او شکل گرفت، پیش رفت و پیش می رود.» انصاری اکنون رئیس و دبیر شوراست. میرهادی حضور شورای کتاب کودک در عرصه ی ادبیات کودکان جهان، در جمع داوران اندرسن، پژوهشگران کتابخانه ی بین المللی مونیخ و کنگره های ادبیات کودکان، و شکل گیری نهادهایی همچون موسسه ی پژوهشی دنیا، موسسه ی مادران امروز، موسسه ی پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان و کانون توسعه ی فرهنگی را وامدار تلاش ها و پشتیبانی های بی دریغ او می داند.

در سی و دومین کنگره دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) در سال ٢٠١٠ نوش‌آفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک به عضویت افتخاری دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان درآمد و از سوی هیات مدیره این دفتر لوح افتخار دریافت کرد. این لوح به افرادی که یک عمر در راستای اهداف IBBY تلاش کرده اند اهدا می شود. پایبندی به استانداردهای کیفی کتاب های کودکان و نوجوانان، توجه به کودکان در حاشیه (پناهنده، زندانی، خیابانی، معلول و...)، تاثیر ماندگار و همه جانبه بر فعالیت‌های دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان، تعهد به اصول اخلاقی و ترویج فرهنگ صلح از سبب‌های برگزیدن نوش آفرین انصاری برای عضویت افتخاری در دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان بوده است. انصاری همچنین در پنجمین جشنواره کتاب کودک جزیره نامی در کره‌جنوبی در سال ۲۰۱۰، به عنوان عضو کمیته بین الملل این جشنواره برگزیده شد.

از نوش آفرین انصاری تاکنون کتاب ها و مقاله های تالیفی و ترجمه ی بسیاری به ویژه در زمینه ی کتابداری و کتابخانه های کودکان و بزرگسالان منتشر شده است. از کتاب های او می توان به «تشکیل کتابخانه در روستا»، «مجموعه مقالات درباره کتاب و کتابداری» و«مدخل تاریخ شرق اسلامی» اشاره کرد./منبع//کتابک

زندگینامه: نوش آفرین انصاری (۱۳۱۸-)

فرهنگ > ادبیات - همشهری‌ آنلاین:
نوش آفرین انصاری در سال ۱۳۱۸ در شهر سیملا در هندوستان به دنیا آمد. پدرش کارمند وزارت امور خارجه و مادرش دانش آموخته رشته آموزش پیش ازدبستان بود.

او دوران کودکی و نوجوانی خود را به سبب پیشه پدر در کشورها و شهرهای گوناگون گذراند. نوش آفرین انصاری که دانش آموخته کتابداری است در سال ۱۳۴۲ برای جمعی از پایه گذاران شورای کتاب کودک، از جمله توران میرهادی، در مدرسه روش نوکارگاه کتابداری برگزارکرد و از همین هنگام سرنوشت او با توران میرهادی و شورای کتاب کودک گره خورد.

انصاری تحصیل در رشته کتابداری را تا مقطع کارشناسی در مدرسه عالی کتابداری ژنو و مقطع کارشناسی ارشد را در دانشگاه مک گیل کانادا ادامه داده است.

از نوش آفرین انصاری تاکنون کتاب‌ها و مقاله‌های تالیفی و ترجمه‌های بسیاری به ویژه در زمینه کتابداری و کتابخانه‌های کودکان و بزرگسالان منتشر شده است.

از کتاب‌های او که اکنون دبیر شورای کتاب کودک است می‌توان به "تشکیل کتابخانه در روستا"، "مجموعه مقالات درباره کتاب و کتابداری" و ترجمه "مدخل تاریخ شرق اسلامی" اشاره کرد.

در همین زمینه:

همشهری آنلاینi


  • دکتراحمدرضا نظری چروده

نوش آفرین انصاری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی