ادبیات،شعر،عرفان ،زبان فارسی

ادبیات وزبان فارسی وگویشهای ایرانی باید زنده بمانند ،چون بالندگی هرکشوری به زبان آن کشور وابستگی دارد. حفظ زبان حفظ هویت ملی است.

ادبیات،شعر،عرفان ،زبان فارسی

ادبیات وزبان فارسی وگویشهای ایرانی باید زنده بمانند ،چون بالندگی هرکشوری به زبان آن کشور وابستگی دارد. حفظ زبان حفظ هویت ملی است.

صاحب این وبلاگ دکتراحمدرضانظری چروده عضوهیات علمی دانشگاه آزاد بادرجه استادیاری دررشته زبان وادبیات فارسی هستم.

آخرین نظرات

محمدرضاپورجعفری نوکنده

يكشنبه, ۴ دی ۱۴۰۱، ۰۲:۳۱ ب.ظ

با حضور مسئولان؛

آخرین اثر انتشار یافته از «محمدرضا پورجعفری» رونمایی شد

آخرین اثر انتشار یافته از «محمدرضا پورجعفری» رونمایی شد

رضوانشهر- در مراسمی با حضور مسئولان استانی از آخرین اثر منتشر شده «محمدرضا پور جعفری» یکی از مفاخر استان گیلان رونمایی شد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، مریم ساحلی: مجموعه داستان «از پس پرده‌های مه‌آلود» آخرین اثر «محمد رضا پور جعفری» داستان‌نویس، شاعر، مترجم و محقق امروز با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر رونمایی شد.

آئین رونمایی از این کتاب که به همت نشر نگاه انتشار یافته در محوطه سبز منزل این نویسنده برگزار شد.

در این نشست «عنایت سمیعی» شاعر و منتقد ادبی با خوانش متن گفتاری با عنوان «گذر از پیچ ناگذر» از نقش برجسته «پور جعفری» در عرصه‌های شعر، داستان، ترجمه، زبان شناسی، پژوهش ویراستاری و نقد ادبی یاد کرد و به نقد و بررسی سه داستان کوتاه از مجموعه داستان جدید وی پرداخت.

«میترا معینی» داستان نویس، سخنران دیگر این مراسم بود که به خوانش بخشی از داستان کوتاه «سرگردانی» یکی از داستان‌های مجموعه «از پس پرده‌های مه‌آلود» پرداخت و با نگاهی موشکافانه از این داستان سخن گفت.

«م. طاهر نوکنده» نویسنده، مترجم و منتقد ادبی نیز در این مراسم به فرازهایی از فعالیت ادبی پور جعفری و عناصر جاری در آثار وی اشاره کرد.

«پور جعفری» متعلق به نسلی تکرار نشدنی است

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در این نشست با بیان اینکه «پور جعفری» به نسلی تکرار نشدنی تعلق دارد، اظهار کرد: این نسل هم از لحاط روش مندی و هم از نظر علمی برجسته است.

فیروز فاضلی با اشاره به اینکه استاد پور جعفری شاعر، نویسنده، مترجم، محقق، زبان دان و ویراستار است، افزود: از وی تا کنون مقالات ارزشمند متعددی منتشر شده و در حوزه جامعه شناسی و هنر و ادبیات و فولکلور کار کرده‌اند و جمع شدن این گستره در یک نفر بسیار معنادار است.

وی با تصریح بر اهمیت درونی شدن اطلاعات، گفت: علم باید درونی شده یعنی به منش تبدیل شود. آنچه که نسل افرادی همانند «پورجعفری» را تکرار ناشدنی ساخته، علاوه بر گستره‌ای که دارند، منش آنهاست که متأسفانه در نسل‌های بعدی به تدریج با افول روبرو بوده است.

مدیرکل ارشاد گیلان با اشاره به ابعاد زیبا شناسی و تصویرسازی‌های موجود در داستان‌های پور جعفری به مفهوم مرگ اندیشی در آثار او پرداخت و تصریح کرد: از مرگ تعابیر بسیاری متبادر می‌شود و سرنوشت حتمی همه انسان‌ها مرگ است. بنابراین مرگ اندیشی همه جا وجود دارد و در آثار استاد هم به عنوان یک بن مایه تکرار شونده مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: مرگ با تعابیر گوناگون مطرح می‌شود و اما افرادی چون استاد پور جعفری همواره مرگ را نزدیک می‌بینند و از زمان رسیدن به دانایی به انجام اعمالی می‌پردازند که در دل خواهان انجامش هستند و به تنظیم عمر می‌پردازند و بدین ترتیب برای بزرگانی چون او تا زمانی که آثار، منش و تفکرشان باقیست، عقربه زمان نگهداشته می‌شود.

فاضلی با بیان اینکه انسان کتابخوان بسیار است اما کتابخوانی که کتاب بخواند و بیندیشد و بسازد کم است، گفت: استاد پورجعفری یکی از این افراد است. همچنین از یاد نباید برد صبوری را و باید توجه داشته باشیم که هرگز ساختمان اندیشه به یکباره بنا نمی‌شود چرا که وقتی بنایی به سرعت برپا شود، به سرعت هم فرو می‌ریزد.

نگاهی به زندگی استاد پور جعفری

«رؤیا بابایی» از فعالان فرهنگی رضوانشهر که مجری این مراسم بود درباره زندگی «محمدرضا پور جعفری»، اظهار کرد: استاد پور جعفری هفتم آبان ۱۳۲۴ در گیل دولاب شهرستان رضوانشهر دیده به جهان گشود. وی دوره ابتدایی تا سال پنجم را در دبستان‌های نوکنده و پره سر و سال ششم تحصیل را در ماسال و بندر انزلی پشت سر گذاشت.

بابایی ادامه داد: وی تا سال پنجم دبیرستان در بندرانزلی و سال ششم را در رشت و تهران به تحصیل پرداخت و موفق به اخذ دیپلم ریاضی در سال ۱۳۴۳ شد. استاد پورجعفری خدمت سربازی خود را در تهران و سپاه ترویج و آبادانی در کرمانشاهان پشت سر گذارد و در سال ۱۳۴۵ به کار در مجله خوشه به سردبیری «احمد شاملو» مشغول شد و آثارش در نشریات «خوشه»، «لوح» و «کیهان سال» انتشار یافت.

بابایی افزود: وی سال ۱۳۴۶ به استخدام بانک ملی ایران درآمد و اما سال ۱۳۴۸ وارد دانشسرای عالی (تربیت معلم) شد و به تحصیل در رشته زبان و ادبیات انگلیسی پرداخت. سال ۱۳۵۲ فصل دیگری در زندگی برای این نویسنده رقم خورد. او ۱۷ فروردین با «اقدس فاضل پور» ازدواج کرد و دهم خردادماه همراه همسرش دستگیر شد. استاد پورجعفری سال ۱۳۵۳ محکوم به ۱۰ سال زندان با عنوان به اصطلاح اقدام علیه امنیت شد که این مدت سپس به هفت سال تغییر یافت. ایشان سوم آذر ۱۳۵۷ در جریان آزادی زندانیان سیاسی آزاد شد و سال ۱۳۵۸ به حرفه خویش بازگشت و با گذراندن واحدهای درسی دانشگاهی، مدرک کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی را اخذ کرد.

بابایی یادآور شد: از پورجعفری تا کنون در عرصه نگارش و انتشار داستان، شعر، مقاله و ترجمه آثار متعددی منتشر شده است که از آن جمله می‌توان به مجموعه داستان‌های «رد پای زمستان»، «دیوارها و آن سوی دیوارها»، «تورهای خالی»، «زبان موج»، «دیدار با خورشید»، «داستان‌های روزانه»، و رمان «دهم خرداد پنجاه و دو» و داستان بلند «ساعت گرگ و میش» منتشر شده است.

بابایی ادامه داد: ایشان در زمینه ترجمه آثاری چون «روزگاری جنگی درگرفت» اثر «جان اشتاین بک»، «تلاش برای کاهش کار کودکان» اثر «آصفه بکل»، «ون گوگ» نوشته «لارا وینکا مازینی»، «از زبان دیگران» مجموعه ۱۳ داستان کوتاه از نویسنده های گوناگون، «درآمدی برانسان شناسی هنر و ادبیات» مجموعه مقالات از نویسنده های گوناگون و «نبرد کتاب ها» از «جاناتان سویفت» نیز کار کرده‌اند.

وی افزود: پور جعفری سابقه فعالیت در حوزه ویرایش و همکاری با مترجمان دیگر در انتشار آثاری درخور دارد. و البته آثار متعددی از این شاعر، نویسنده و محقق تا کنون منتشر نشده است که از آن جمله می‌توان به ۵ مجموعه شعر، ۴ مجموعه داستان، ۳ رمان و یک داستان بلند، مجموعه نقد و مقالات، یادداشت‌های روزانه و فرهنگ گیلکی گیل دولاب اشاره کرد.

شعرخوانی «سجاد رحمانی ماسال» و «فرزانه قوامی»، سخنرانی کوتاه «اسلام غسالی» به زبان طالشی و «شهرام شهابی» شهردار پره سر و همچنین اجرای موسیقی از سوی «موسی علیجانی» و «آرمین فریدی» از دیگر بخش‌های این آئین بود که با خوانش داستانی کوتاه از سوی «محمد رضا پورجعفری» به پایان آمد.

  • دکتراحمدرضا نظری چروده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی